WT 2kopie

Tonny de Brouwer

Tonny de BrouwerGeboren en getogen in Goirle, Noord Brabant (1960).Heeft al sinds 40 jaar een bijzondere band met Domburg en de zee. Het is haar plek om lekker uit te waa ...
image2

Andrea Cook

Andrea CookAndrea Cook komt uit Engeland alwaar ze architectuur heeft gestudeerd aan de Universiteit van Sheffield. Sinds 2003 werkt ze echter fulltime als kunstenares in ...
P28 Gelangweilt

Petra Giesberg

Petra Giesberg

Geboren 1954 in Keulen, woont in het Bergisches Land.
Heeft gestudeerd aan de TH Aachen, Dipl.-Ing. bouwsector.
Docent bij de architect en beeldhouwer Prof. Dr. Ulf Hegewald.
Verblijf van meerdere jaren in Griekenland.
Beroepspraktijk in Düsseldorf, Wuppertal, Keulen.
10 jaar docent aan de FH Düsseldorf op de afdeling design.
Naakt en portret tekenen, snijden, modelleren met klei.
Modellering met was voor bronsgieten sinds 2010.
Ik modelleer de originelen van mijn sculpturen in was. In het verloren wastechniek worden ze in brons gegoten in beperkte oplagen van 24 exemplaren.

20180919_213152

Leen Bolijn

Leen Bolijn – Wat ooit begon door spelen met vuur en metaal naast mijn toenmalige werk als hoefsmid, leidde al snel naar een omscholing tot kunstsmid. Van 2000 tot en met 2003 ben ik door meerdere meestersmeden tot kunstsmid opgeleid. De gesmede voorwerpen hebben vaak eerder een realistische inslag. De objecten zijn tot nog toe eerder zo dat uit de vorm een functionaliteit ontstaat.

Annette Fischer

Annette Fischer – Mote Design

Mote Design is handgemaakt design uit Zeeland van natuurlijke materialen waarin vorm en functie op bijzondere wijze worden gecombineerd. Ieder product is uniek of in kleine serie gemaakt.

IMG_1561

Marina Pellegrino

Geboren in Zeeuws-Vlaanderen en opgegroeid aan zee.

De zee, altijd aanwezig, speelt een grote rol in mijn werk. Marina schildert met olieverf, bij voorkeur aan de kust, ‘en plein air’. Bij mooi weer, storm of regen. Door deze manier van werken, het direct neerzetten met paletmes en kwast, geeft Marina haar schilderijen een expressieve en emotionele lading mee.

De zee: altijd anders, steeds in beweging.

6d44f0f47d

Lilith de Jonge

(Middelburg, 1972) is afgestudeerd in grafische en reclame vormgeving aan de Academie voor Schone Kunsten in Gent, België. (1997)

Geinspireerd door haar omgeving staat de Zeeuwse kust centraal.
Het vrije werk toont de Zeeuwse kust in verschillende facetten. Het strand met daghokjes, de tintelende zee, de horizon en het spel van het licht.
Realistische vormen gaan over in een abstractere benadering.
De acrylverf wordt met het paletmes laag over laag aangebracht en is kenmerkend voor het resultaat.

IMG_9516

Simone Bolijn-Ahrens

(1971, Celle, Duitsland), 2016 afgestudeerd voor Juwelier-goudsmid bij SYNTRA Antwerpen.

Unicaten of sieraden in een kleine oplage. Vaak geïnspireerd door de Zeeuwse natuur ontstaan Simone’s sieraden met veel aandacht en liefde voor het materiaal en het vak. Zilver, goud, edelstenen, parels, ruwe diamanten en natuurlijke materialen vormen de basis van de creaties. Waar mogelijk verwerkt zij gerecycled goud en zilver.